COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

02.11.2011

Nye Ford Ranger med 5 Euro NCAP-stjerner i kollisjonstest

Nye Ford Ranger har laget bilhistorie ved å bli den første pickup noensinne som har oppnådd de maksimale 5 stjernene i Euro NCAPs kollisjonstestprotokoll.
 
Ranger oppnådde 89 poeng for generell sikkerhet – det høyeste som er oppnådd av en pickup og ett av de høyeste poengtallene som er registrert av Euro NCAP uavhengig av kjøretøytype. I tillegg fikk Ranger 81 poeng for fotgjengerbeskyttelse, som er det høyeste tallet Euro NCAP noensinne har tildelt et kjøretøy i denne disiplinen.
 
- Kjøretøysikkerhet er en kjerneverdi for Ford Motor Company og disse uavhengige testresultatene bekrefter at ikke bare er Ranger det høyest graderte kjøretøy i sin klasse, men en av de høyest graderte kjøretøy Euro NCAP noensinne har vurdert, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør i Ford Europa. - Ingen ønsker å bli involvert i en trafikkulykke, men dersom det likevel skulle skje, har nye Ranger bevist at den gir fremragende beskyttelse både til dem som sitter i bilen - uansett alder - og til fotgjengere.
 
Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.
 
I Euro NCAPs vurderinger beskrives Rangers testresultater som “oppsiktsvekkende,” med "imponerende" score innen alle testede områder.
 
Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær, sier: - Med så god fotgjengerbeskyttelse hever Ford Ranger uten tvil listen når det gjelder sikkerhet i pickup, som inntil nå ikke har vist seg å være sikrest.

Les hele pressemeldingen her.Nyheter