COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

17.02.2014

Ford Kuga-kunder vil åpne bagasjerommet med foten

Med hendene fulle av bæreposer er det å famle etter nøklene for å få åpnet bagasjerommet ingen enkel oppgave  – og en viktig årsak til at så mange Ford Kuga-kjøpere velger denne modellens spesielle teknologi, nemlig muligheten for å åpne bagasjerommet ved å svinge foten under den bakre støtfangeren.

Nye Kuga ble i fjor den første mellomstore SUV’en i Europa som kunne leveres med automatisk åpning av bakluken - der bakluken kan åpnes ved å bevege foten under bakre støtfanger.

Over 35.700 Ford Kuga-kunder – 48 % av kjøperne – bestilte dette utstyret i 2013, anført av kundene i Nederland - der hele 94% valgte å bestille en bil der bakluken kan åpnes ved å svinge med foten under bakre støtfanger. I Norge anså 70% av kundene det som en fordel å slippe å bruke nøkkel for å åpne bakluken.

- Jeg tror de fleste har opplevd å stå foran bagasjerommet med hendene fulle av bæreposer og nøkkelen i lommen eller i en veske, og ønsket at det var en magisk måte de kunne åpen bagasjerommet på, sier Steve Kimber, adm. dir. hos Ford Motor Norge. - Automatisk åpning av bakluken på Ford Kuga er en teknologi våre kunder utvilsomt setter pris på, og ett av mange eksempler på Fords innsats for å gjøre livet litt enklere for kundene våre, fastslår Steve Kimber.

Systemet består av to sensorer i den bakre støtfangeren som reagerer på sveipebevegelsen til sjåførens fot. Dette sørger for at systemet ikke kan utløses utilsiktet, for eksempel av et dyr som løper under bilen. .

Nye Ford Kuga kan også leveres med Aktiv parkeringsassistent, Active City Stop og et firehjulsdriftsystem som analyserer kjøreforholdene 20 ganger raskere enn det tar å blunke for dermed å oppnå presis fordeling av dreiemomentet for optimal kombinasjon av veigrep og kjøreegenskaper.

Nye Kuga er først ute når det gjelder Fords voksende serie av SUV-kjøretøy i Europa, som også omfatter den lille EcoSport, som er i salg i mange land i Europa nå, og Edge – en større SUV som har slått meget godt an i USA og som vil bli lansert i Europa i løpet av inneværende år.

Land der mer enn 50% av Ford Kuga bestilles
med
håndfri åpning av bagasjeluken
%
Holland
94
Portugal
83
Irland
77
Norge
70
Romania
67
Danmark
63
Finland
63
Østerrike
62
Italia
60
Tsjekkia
57
Tyskland
57
Polen
53
Belgia
52Nyheter