COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

26.02.2014

Ford Focus legger lista for drivstoffeffektivitet i Europa

...med første ikke-hybrid bensinmodell med et utslipp på 99 g/km CO2

Ford Focus er første ikke-hybrid bensindrevne familiebil i Europa med et utslipp på under 100 g/km CO2. Focus med CO2-utslipp på 99 g/km, som nå er i salg i Europa, utvider programmet av biler med under 100 g/km CO2-utslipp til 13 modeller, og er Fords mest drivstofføkonomiske bilmodell noensinne, med et forbruk på 0,43 l/mil *.

Med en modifisert 100 HK-utgave av1.0-liters EcoBoost-motor vil Focus 99 g/km-klassen utvides til å gjelde tre utgaver av Focus utstyrt med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren, som både i 2012 og 2013 ble kåret til årets internasjonale motor.

- Det var i 2010 at vi bygde den første Ford Focus ECOnetic diesel som oppnådde  det lave utslippet på 99 g/km CO2, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Da er det litt av en bragd at vi bare fire år senere tilbyr markedet en bensinmotor som også slipper ut mindre enn 100 gram CO2 pr. km.

Alle 1.0-liters EcoBoost-motorene har fordelene av lavfriksjonsturbo, delt kjølesystem og direkte drivstoffinnsprøyting som leverer overraskende ytelser fra en 3-sylindret motor. Focus med motorer som har et utslipp på 99 g/km med CO2 har også Ford ECOnetic Technology, inklusive Auto-Start-Stop, forbedret giring, Smart Regenerativ lading, Aktive Grill-lukker og Ford EcoMode, som viser hvor økonomisk og miljøvennlig kjørestilen er.

Focus-salget i 2013 nådde 1,1 millioner enheter, og i forrige måned ble det bekreftet at Focus er verdens mestselgende bilmodell basert på Fords analyse av Polks registreringsdata for fjorårets ni første måneder. Ford har nylig også lansert Focus ECOnetic diesel som forbruker 0,34 l/mil med et CO2-utslipp på 88 g/km.

Ford Focus er tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, og kan leveres med avanserte teknologier inklusive Aktiv Parkeringsassistent, Active City Stop, Filskiftevarsling, Trafikkskiltgjenkjenning, Føreroppmerksomhetsovervåkning  og Blindsone informasjonssystem.


* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiver 715/2007 og  692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Testprosedyren som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil både kjøremåte og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle for å avgjøre en bils drivstofforbruk og CO2-utslipp. CO2 er den viktigste drivhusgassen som bidrsar til global oppvarming. Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall ,fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.

* Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av nyeste Polk globale registreringsdata for kjøretøy fram til utgangen av 3. kvartal 2013.Nyheter