COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

25.11.2014

Ford viste muskler ved å plassere Mustang på toppen av verdens høyeste bygning


Flere bilder til saken:http://www.mustangrises.com/ 
 

Som en klar markering av sine ambisjoner om en sterk tilstedeværelse i Midtøsten og Afrika har Ford introdusert den nye Mustang-modellen ved å plassere den i 112. etasje på verdens høyeste bygning Burj Khalifa i Dubai - 399,4 meter over bakken.

Begivenheten, der Fords styreformann Bill Ford var tilstede, ble fulgt over hele verden via direktesending på internett, og av ca. 10 000 personer som hadde samlet seg i sentrum av Dubai. Se hva som skjedde i videoen under. 

 I dag plantet vi Fords flagg på et symbolsk punkt for Midt-Østen og Afrika, et utrolig spennende utviklingsområde for bilindustrien, fastslo Bill Ford. - Vi sendte også en melding til verden om at Mustang nå er en global modell etter 50 år som Amerikas ubestridte viktigste bilikon.

Og det var ingen enkel begivenhet som fant sted. Bilen, en knallgul Mustang cabriolet, ble fraktet til topps i deler og satt sammen i 112. etasje, 399,4 meter over bakken. Tilsammen tilbakela heisene 30 km med bildelene og det tok tilsammen 7 timer å bygge bilen.

Det hele startet med en dramatisk reise som begynte på toppen av et fjell i Arizona, der en uidentifisert hovedperson mottok en telefonsamtale. Den var starten til en reise på hesterygg, i fly, i bil, i helikopter og på vannscooter til Dubai for å levere det ikoniske ponni-emblemet, som ble plassert i grillen på den knallgule Mustangen som tegn på at den var ferdig bygget.

Først i den avsluttende seansen i 112. etasje i Burj Khalifa ble hovedpersonen avslørt. Mannen som fraktet Mustang-emblemet var Bill Ford - oldebarnet til Henry Ford.

Ford Mustang ble lansert 17. april 1964 i forbindelse med Verdensutstillingen i New York.

Bilen kom i salg samme dag, en dag da det ble tegnet 22 000 kjøpekontrakter, og innen 12 måneder hadde bilen fått 418 000 nye eiere. Siden da er det solgt over 9 millioner Mustang.Nyheter