COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

02.02.2016

Ford tilbake på topp som mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 2015

Fords fornyede og utvidede Transit-serie oppnådde en ny milepæl i 2015, da Ford for første gang på 18 år ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Europeiske kunder kjøpte over 280.000 Ford nyttekjøretøy*, en økning på 23% i forhold til 2014. Samtidig feiret Ford Transit 50-årsjubileum over hele verden.

Salgsveksten i Europa førte blant annet til at merket flyttet seg fra 7 plass i 2012 til 1. plass på salgsstatistikken i 2015, drevet av fire nye Transit-modeller; 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier og Ford Ranger.

En annen fjær i hatten er at Ford Ranger ble Europas mest solgte pickup - med 27% flere registreringer enn året før.

- Ford har investert tungt i utviklingen av nye nyttekjøretøy, som er tøffe, har lavt drivstofforbruk og en rekke moderne og avanserte sjåførassistanseteknologier, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge.

- Ford har nå det nyeste nyttekjøretøyprogrammet i Europa, og i år vil vi lansere nye drivlinjer for Transit og Transit Custom og en helt ny Ford Ranger, sier Berg.

Fords nyttekjøretøy oppnådde en markedsandel på 12,6 % i Europa i 2015 – en økning på 1,2 prosentpoeng i forhold til året før – og ble dermed Europas mest kjøpte nyttekjøretøymerke.

Et annet viktig element er uten tvil økt spesialisering innen nyttekjøretøy hos forhandlerne, med satsing på mer enn 750 egne Transit-sentre i Europa - og systematisk tilpasning av servicemarkedstjenester til de behov profesjonelle nyttekjøretøybrukere i Norge og Europa har.

I Norge var veksten på hele 25% i 2015 i forhold til 2014. Markedsandelen på nyttekjøretøy økte fra 13,6% i 2014 til 15,2% i 2015. Alle modellene i nyttekjøretøyprogrammet kunne vise til volumvekst fra foregående år: Transit Courier +66,2%, Transit Connect +14,3%, Transit Custom +7,5%, 2-tonns Transit +179% og Ford Ranger +18,1%.

Vi vil presentere flere interessante nyheter i tiden fremover, blant annet en helt ny Ford Ranger. Med de nye og forbedrede produktene og nå utvidet garanti på nyttekjøretøy, regner vi med at Fords posisjon i dette markedet vil bli ytterligere styrket, avslutter Berg.Nyheter