Ford åpner det første mobilitetssenteret i Europa

13.06.2017

Ford åpner nå et dedikert Smart Mobility innovasjonssenter i London for rask utvikling av fremtidens mobilitetsløsninger i Europa. Selskapet som var først ute med samlebåndsproduksjon av bil, leder nå an revolusjonen innenfor morgendagens mobilitetsløsninger.

- Ved å legge senteret til London kan vi samarbeide med mange ulike fagmiljøer og tenke mer «ut av boksen» for å løse fremtidens urbane transportutfordringer, sa toppsjefen i Ford Europa, Steven Armstrong, i en tale under åpningen av London Tech Week i dag.

Det nye senteret vil bestå av Fords spesialister på smart mobilitet som vil samarbeide bredt med forskningsinstitusjoner, verdensledende teknologi-selskaper og egne partnere.

- Dette er også en ideell plassering for å videreutvikle våre eksisterende prosjekter, og ha tilgang til Londons mange digitale talenter. Vårt mål er å være verdensledende på fremtidens mobilitetsløsninger, sa Armstrong.

Investerer milliardbeløp og er ledende innen selvkjørende teknologi


- Kontoret ligger også sentralt plassert for å kunne delta aktivt i Ford og byen Londons store ladbare hybrid-prosjekt på nyttekjøretøy, som involverer en flåte med ladbare Transit-nyttekjøretøy, Nylig ble også Ford Motor Company kåret til det selskapet i verden som har kommet lengst i utviklingen av selvkjørende biler og Ford har det siste året gjort milliardinvesteringer i kunstig intelligens for å bli verdensledende på fremtidens mobilitetsløsninger, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Inngår i et globalt nettverk for fremtidens mobilitetsløsninger

I Here East Campus er det allerede et miljø med mange oppstarts-bedrifter, entreprenører, globale firmaer og akademikere. Her ligger også en av Fords viktigste samarbeidspartnere gjennom mange år Loughborough Universitetet.

Det nye senteret i London er det tredje Smart Mobility-senteret til Ford globalt. Ford har allerede et senter i Dearborn og et i Palo Alto i California, USA - som samarbeider tett med Fords globale forsknings- og utviklingssentre.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer