Nye Ford Kuga med toppscore i Euro NCAP

04.12.2019

Nye Ford Kuga*, som kommer til Norge tidlig på nyåret, får 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Nye Kuga scoret hele 92 % på beskyttelse av voksne. I tillegg oppnådde Kuga full poengscore for både sidekollisjonstesten og sidelengs kollisjon med et tre eller lyktestolpe.

I karosseriet til nye Kuga er det benyttet ultrasterke stålkomponenter. Sammen med intelligent design gjør det at beskyttelsen ved sammenstøt er blitt forbedret.Ultrasterke stålrør i bilens vindusstolper og tak er ytterligere med på å forbedre sikkerheten til bilens passasjerer.

- Ford er blant de bilmerkene i Europa som har scoret best i Euro NCAPs test. Kjøper du en Ford forventer kundene maksimal sikkerhet. Det får du, også med nye Kuga. Det er vi selvsagt svært fornøyd med, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

 • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt.
 • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper).
 • Selvkjørende parkeringsassistent
 • Head-up-display
 • Unnamanøver-assistent
 • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
 • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak
 • Fords adaptive LED-lys med et avansert kamerasystem

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.

Beskyttelsen av barn i nye Kuga fikk en høy vurdering (86 %).

Kommer som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Nye Kuga tilbyr omfattende elektrifisering. Det brede modellutvalget inkluderer både ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med Fords 1.5-liters og 2-liters EcoBlue dieselmotorer og en 1.5-liters EcoBoost bensinmotor.

Nye Kuga kommer også i tre varianter: godt utstyrte Titanium, sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Alle med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov.

Den helt nye Ford Kuga er 3. generasjon av den mellomstore SUV-en, som ble introdusert i 2008. Ford har solgt over en million Kuga i Europa siden den ble lansert.

Forrige måned fikk den nye og store 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid, også toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Det er den første elektrifiserte Ford-modellen som gikk gjennom det nye og enda strengere testregimet som ble lansert i fjor.


Kontakt oss


 • Del på sosiale medier
 • Kopier og del URL-Link


*Euro NCAP 5-stjernes vurderingen gjelder Kuga 2.0-liters EcoBlue diesel, 1.5-liters EcoBlue diesel og 1.5-liters EcoBoost bensin


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser