Rekordbra Focus-salg i Europa – og nå kommer Focus Active i eksklusiv Vignale X-modell

05.12.2019

Ikke siden 2015 har det blitt solgt flere Ford Focus i Europa enn så langt i 2019. Nå kommer det også en luksuriøs Active Vignale X-variant, og en mild hybrid versjon kommer til våren neste år.

- Det har aldri vært flere Focus-varianter å velge mellom enn akkurat nå. Det vet tydeligvis kundene å sette pris på. Så langt i år er det faktisk solgt en ny Focus i gjennomsnitt hvert 135. sekund i ett av de 20 største markedene våre i Europa. Det er fantastisk, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ved utgangen av oktober var det solgt hele 194 700 nye Ford Focus i Europa. Det tilsvarer en årlig økning på 1,8 %. Dette er de beste salgstallene den svært populære kompaktbilen har hatt siden 2015.

Tredje mest solgt i Norge

Ford Focus har økt med hele 57,2 % siden 2018 og er med 1538 solgte biler en av Norges mest populære personbiler med bensin eller dieselmotor hittil i år. Det ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Nå kommer den populære nye Active-varianten med økt bakkeklaring og tøffere styling også i den eksklusive Vignale X-modellen. Som standard får du 17 tommers aluminumsfelger, kontrastfarget svart tak og sidespeil, LED-lys og Vignale skinnseter og ratt. Sofistikerte standardteknologier inkluderer også selvkjørende parkeringsassistent og Focus sitt segmentunike headup-display.

Kommer som mild hybrid neste år

Ford introduserer også EcoBoost Hybrid, den nye 48-volt mild hybrid-drivlinjen, neste år. Denne er drivstoffeffektiv og får bedre kjøreegenskaper ved at den leverer enda mer krefter og raskere respons. Dette er en av i alt 14 elektrifiserte modeller som skal lanseres i Europa innen utgangen av 2020. Åtte av disse kommer allerede i år.

Mest opptatt av utseende, men også fornøyd med plassen

Ifølge Fords egne undersøkelser mener nesten 40 % av kundene at bilens utseende og eksteriørstyling er de viktigste elementene når de skal kjøpe bil. 20 % er mer opptatt av teknologien den kommer med, som start og stopp, trafikkskiltgjenkjenning og den avanserte adaptive cruisekontrollen med køassistent og filsentrering.

Focus sitt romslige interiør, spesielt for dem i baksetet hvor benplassen er blitt hele 5 cm bedre, er også blant de detaljene som Focus-kundene setter mest pris på.

Nye Ford Focus ble klar for bestilling i juni 2018. Først kom den godt utstyrte Titanium-varianten, den sporty ST-Line og den mer eksklusive Focus Vignale. Senere i 2018 ble den også lansert som Focus Active, som har økt bakkeklaringen med 3 cm og fått en tøffere styling.

     

Sportslig ST-Line variant mest populær

Tidligere i år lanserte Ford også den Ford Performance-utviklede Focus ST. Denne er i stand til å gjøre unna 0-100 km/t på 5,7 sekunder med Fords 2,3-liters EcoBoost-bensinmotor med 285 HK. Den er også tilgjengelig med en 190 HK 2.0-liters EcoBlue dieselmotor. Dette er den kraftigste dieselmotoren som noensinne er tilbudt på en Focus-modell. Selv kunder som ikke trenger så mye krefter setter pris på ST-stylingen. Nesten 1 av 3 Focus er en ST-Line. Alle Fords modeller kan fås både som 5-dørs og som stasjonsvogn. Ford har solgt mer enn 7 millioner Focus siden den første generasjonen ble introdusert i 1998.

Kontakt oss


 • Del på sosiale medier
 • Kopier og del URL-Link

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser