Ny Ford-teknologi hjelper deg med å holde deg på veien

13.03.2020

Mer enn halvparten av trafikkulykkene i EU* med dødelig utfall skjer på landeveien. Nå kommer Ford med et nytt system som hjelper deg på dårlig opplyste og dårlig merkede veistrekninger.

Med «Veikantoppdagelse» merker nemlig bilen selv når hjulene treffer grus, gress eller annet underlag på siden av veien, og styrer bilen forsiktig tilbake (level 2 selvkjøringsegenskaper).

- Mange øde landeveier kan være vel så vanskelig for en bilist å ferdes på som i mer urbane områder, spesielt når du ikke er godt kjent. Med «Veikantoppdagelse» fjerner du en bekymring, og reisen blir både mer avslappet og behagelig, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Tilgjengelig på flere nye Ford-modeller

Ved hjelp at et kamera under bakspeilet overvåkes veien kontinuerlig 50 meter foran og syv meter til sidene. Når hjulene beveger seg utenfor asfaltkanten blir det registrert, og bilen styres rolig inn på veien igjen.

I Europa er førerassistanseteknologien foreløpig tilgjengelig i Explorer, Kuga, Puma og Focus, og vil bli introdusert i flere nye Ford-modeller i tiden fremover.

Kan også gi styrehjelp når veimerkingen ligger under snøen

Systemet er utviklet for bruk på landeveien i hastigheter mellom 70 og 110 km/t. Det har en avansert algoritme som registrerer strukturendringer mellom underlaget det blir kjørt på og det som er på hver side av veibanen du kjører på. Det kan også gi deg forsiktig styrehjelp på oppmerket vei når veimerkingen ligger skjult under snøen eller ikke kan sees på grunn av løv eller regn.

Hvis sjåføren fremdeles ligger tett inntil ytterkanten av veibanen etter at styringsassistansen er tatt i bruk, vibrerer rattet for å varsle sjåføren om å styre lengre inn på veien igjen. Systemet fungerer like bra om natten som på dagtid ved å benytte bilens lys.

* https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEMO_19_1990

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser