Nye Ford Kuga får ros av Euro NCAP for sine førerassistanse­teknologier

14.10.2020

Nye Ford Kugas avanserte førerassistanseteknologier er helt i tetsjiktet i den aller første vurderingen EuroNCAP har gjort av systemene som automatisk hjelper sjåføren både med å holde avstand, holde seg i sitt felt og følge de gjeldende fartsgrensene.

– Ford Kuga viser at vurderingen «god» også kan oppnås med en familie-SUV i volummarkedet. Ford imponerte oss i vår første vurdering av assisterte kjøreteknologier, og leverer bra på alle områder samtidig som systemet har en god balanse mellom førerengasjement og førerassistanse og har en robust sikkerhets-backup, sier teknisk direktør i det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP, Richard Schram.

I løpet av en to ukers lang testperiode hvor en rekke modeller ble vurdert, scoret nye Kuga bedre på en rekke testkriterier enn flere konkurrerende modeller.

– Kjøring på sterkt trafikkerte veier kan være en stressende og krevende øvelser for mange. Disse teknologiene skal redusere stresset og hjelpe sjåføren med å ha enda mer fokus på veien. Med nye Kuga har vi jobbet hardt for å få disse førerassistanseteknologiene til å virke så intuitive og naturlig som mulig i bruk, sier director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate.

Ford Co-Pilot360-teknologier- level 2 selvkjørende egenskaper

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer Adaptiv Cruise Control (ACC) med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper). Ved å bruke en kombinasjon av radar og kamera til å overvåke veien og trafikken foran bilen, kan systemet automatisk holde følge med trafikken og tilpasse seg fartsgrensene.

Køassistenten kommer sammen med Kugas 8-trinns automatgirkasse. Systemet stopper motoren automatisk i inntil tre sekunder og starter opp igjen om bilen står stille i kortere enn tre sekunder. Stopper køen lengre, kan sjåføren forsiktig trykke på gasspedalen eller en knapp på rattet for å fortsette kjøreturen.

Med trafikkskiltgjenkjenning blir bilens fart automatisk regulert ved at den leser trafikkskiltene langs veien. Systemet bruker i tillegg informasjon fra bilens navigasjonssystem for å registrere fartsgrensene.

Med filsentreringsteknologien på nye Kuga vil veimarkeringer bli kontinuerlig overvåket og forsiktig gi litt motstand i rattet for å holde bilen midt i kjørebanen. Føreren kan slippe rattet i opptil 15-sekunder, før han får en advarsel om å holde i rattet igjen.

Systemet gir også fra seg en hørbar lyd og en visuell advarsel om det merker at sjåføren ikke bruker rattet. Det virker i hastigheter opptil 200 km/t.

     Ford Kuga

Flere systemer for å forhindre kollisjon

Nye Kuga kommer også med flere avanserte førerassistanseteknologier for å forhindre kollisjon og minske skadene. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt. Den er også utstyrt med en unnamanøver-assistent og et antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse.

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.

Nye Ford Kuga er bare en av mange nye Ford-modeller som har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Kontakt ossLes mer om Ford Kuga

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser