Ford setter nye ambisiøse mål for klimagasskutt frem mot 2035

06.04.2021

Ford skal redusere klimagassutslippene fra sine globale virksomheter med hele 76% fra 2017-nivå frem mot 2035. CO2-utslipp fra nye solgte kjøretøy skal også reduseres med 50% per kilometer, fra 2019-nivå, frem mot 2035.

Dette er bare første etappe mot å gjøre Ford helt karbonnøytrale innen 2050.

Det er i selskapets «2021 Integrated Sustainabiliity and Financial Report» de ambisiøse utslippskuttene ble offentliggjort. Ved å benytte seg av fremgangsmåten til «The Science Based Targets initiative (SBTi)*», har Ford satt seg delmål som er i overenskomst med det siste innenfor klimaforskning for å nå målene i Paris-avtalen.

For å oppnå denne utslippsreduksjonen er utviklingen av elektrifiserte kjøretøy helt avgjørende, ifølge rapporten. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske. Alle nyttekjøretøymodeller fra Ford skal i løpet av 2024 også være tilgjengelige som helelektriske eller ladbare hybrider.

Helt sentralt i overgangen til elektriske biler er investeringen på 1 milliard dollar for å modernisere og oppgradere Fords fabrikk i Køln til å kunne produsere elektriske biler. Dette blir Fords første fabrikk av denne typen i Europa. Den neste generasjonen av Ford Transit Custom kommer også som helelelektrisk versjon, og vil bli produsert av Ford Otosan i Tyrkia.

– Vi skal lede an på veien mot å bli karbonnøytrale. Dette er det eneste rette å gjøre, både for våre kunder, for kloden og for Ford, sier Bob Holycross, Chief environment, sustainability and safety officer, Ford Motor Company.

Selskapets mål om karbonnøytralitet er i tråd med Paris-avtalen - som USA nylig igjen sluttet seg til - og som Ford støtter fullt ut. Rapporten beskriver klart hvordan Fords bærekrafts- og forretningsambisjoner henger sammen.

Fremtiden er elektrisk

Ford investerer nå tungt i elektriske biler, selvkjørende biler og å utvikle nye tjenester og løsninger for tilkoblede biler. Tidligere i år annonserte bilprodusenten at de skulle investere 22 milliarder dollar (rundt 190 milliarder kroner) globalt i elektriske biler til og med 2026.

Nye Mustang Mach-E kom til USA sent i 2020 og er nå klar for Europa. Den vil også lanseres i Kina senere i år.

Byggingen av det nye Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA, er allerede i gang. Her vil den nye helelektriske pickupen F-150 produseres. Disse investeringene vil sammen med en investering på 1 milliard dollar i Pretoria, Sør-Afrika, ytterligere bidra til å redusere Fords globale karbonavtrykk.

Fords karbonavtrykk redusert med 40% på 10 år

I løpet av de siste 10 årene har Ford redusert sitt karbonavtrykk med hele 40%. Dette har vært mulig blant annet ved å bedre energieffektivisering på Fords fabrikker og andre fasiliteter. Ford er også på god vei til å nå sitt mål om å bruke 100% lokale og fornybare energikilder ved alle sine fabrikker innen 2035.

Ford har også som mål å redusere bruken av ferskvann med 15% i 2025, sammenlignet med 2019. Denne bruken har allerede blitt redusert med 75% siden 2000. Ford slutter å bruke engangsplast og vil følge «reduce, reuse, recycle-modellen».

Arbeidstakerrettigheter, etikk og ansvarlig bruk av råmaterialer

Ford er opptatt av å respektere menneskerettigheter i hele leverandørkjeden. De er også den første amerikanske bilprodusenten som deltar i "Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA)" for å jobbe for mer ansvarlig bruk av råmaterialer fra gruvedrift i bilproduksjonen.

I Europa er Ford en ledende partner i “DRIVE Sustainability”. Dette er et initiativ blant bilprodusentene for å finne løsninger på alt fra miljøspørsmål til etikk og arbeidernes rettigheter, og gjelder for hele leverandørkjeden.

Deltatt i kampen mot COVID-19

Ford har i løpet av det siste året brukt mye av sine ressurser og ekspertise på utvikling og produksjon av medisinsk utstyr i kampen mot COVID-19.

Så langt har Ford produsert nesten 160 millioner ansiktsmasker, mer enn 20 millioner ansiktsvisirer, 50 000 respiratorer, 1,6 millioner smittefrakker og - i samarbeid med 3M - mer enn 32 000 avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp for helsepersonell.

– Vi skal fortsette å akselerere vår produksjon mot en elektrisk fremtid og nå vårt mål om å bli karbonnøytrale. Det siste året har lært oss hvor viktig det er å ta vare på både verden og hverandre. Det er på tide å handle - vi bygger fremtiden vår nå, sier Stuart Southgate, Director, Sustainability, Environmental and Safety Engineering, Ford of Europe.

Her kan du lese hele rapporten: sustainability.ford.com

* The Science Based Targets initiative er et samarbeid mellom CDP, the World Resources Institute, the World Wide Fund for Nature og United Nations Global Compact som hjelper virksomheter til å sette meningsfulle mål for å kutte i utslipp

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser