Ford Mustang - verdens mest solgte sportsbil for 6. året på rad

16.04.2021

For 6. året på rad ble Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil i 2020. Lørdag 17. april er det 57 år siden den ikoniske bilen fikk sin verdenspremiere.

– Mustang-entusiaster verden over elsker Performance-bilen sin. Selv om den globale pandemien har gjort at bilindustrien har hatt et utfordrende år, har Mustang-salget vært bra. Vi har faktisk økt vår markedsandel i det globale markedet for sportsbiler, sier Hau Thai-Tang, Chief Product Platform and Operations Officer i Ford Motor Company.

Spesielt med økt etterspørsel etter spesialmodeller som Bullitt, endte det totale salget av den legendariske sportsbilen opp på hele 80 577 biler i 2020. Dette viser den siste registreringsstatistikken fra IHS Markit. Det betyr at Mustang-salget sto for 15,1 % av hele det globale sportsbilsegmentet i fjor, opp fra 14,8 % året før.

Både Bullitt og Shelby-variantene som blir tilbudt i flere markeder gikk opp med hele 52,7 % sammenlignet med året før, ifølge Fords egen statistikk.

Tror på langt flere «ponnier» på norske veier med Mustang Mach-E

Mustang-salget har også vært bra i en rekke europeiske markeder. Mens økningen i Ungarn har vært på hele 68,8 %, har også salget i Nederland økt med 38,5 %. Også Danmark (+12,5 %) Tsjekkia (+5,6 %) og Østerrike (+ 4 %) bidro til økningen. I Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 14 nye Ford Mustang i Norge i 2020.

– Med vår nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E - som snart begynner å ankomme norske kunder - tyder både forhåndsinteressen og mottatte bestillinger på at ponni-logoen i månedene fremover vil bli langt vanligere på norske veier enn den er nå. Dette er definitivt en bil som er verdig å bære den ikoniske logoen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Mustang Mach-E og Per Gunnar Berg

Flere ponnier på norske veier: Administrende direktør Per Gunnar Berg er her avbildet med den nye helelektriske SUV-en, Mustang Mach-E.

Ny eksklusiv Mustang-variant på vei: Raskeste noensinne i Europa

Ford solgte i alt 7000 Ford Mustang i Europa i 2020. Det betyr at det er solgt nesten 60 000 siden sportsbilen først ble introdusert for salg i Europa. Fremdeles er det imidlertid sånn at USA representerer det viktigste Mustang-markedet i verden. De står for 3/4 av totalmarkedet.

I tillegg til den nye elektriske Mustang Mach-E, kommer det også i løpet av året en ny spesialutgave av Mustang. Mustang Mach 1 blir med sin spesialkalibrerte 460 HK 5.0-liters V8 bensinmotor i aluminium, den raskeste serieproduserte Mustangen som noensinne har vært tilgjengelig i Europa.

Feirer 57-års jubileum for sportsbilikonet 17. april

Den originale Ford Mustang - som produksjonsbil - ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feirer derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, denne dagen. 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser