Bil i Nord har for tiden dekk-kampanje der du får gratis dekkhotell med på kjøpet

11.10.2021

Visste du at du kan få garanti på de nye dekkene dine? Hvis du kjøper nye Nokian Hakka-dekk fra oss, er du sikret gratis nye dekk hvis de blir skadet det første året.

– Dette er en gunstig garanti, og som sikrer at du får deg gratis nye dekk hvis du skader dekket eller det punkterer i løpet av det første året, sier Bil i Nords «dekkspert» Håkon Isaksen.

Den første snøen har allerede lagt seg på fjelltoppene, og det er på tide å ta en sjekk av de gamle vinterdekkene for å se om det er behov for nye.

Vinterdekk skal ha minimum tre millimeter mønsterdybde, og på Nokian Hakkan-dekk er det enkelt å sjekke når det trengs nye dekk.

Bil i Nord er forhandler av Nokian og deres Hakkapeliitta-serie, og Hakka-garantien gjelder ett år fra kjøpsdato.

Dekk Bil i Nord

GARANTI: Hakka-garantien betyr at dersom et normalt brukt dekk går i stykker eller punkteres, får du et tilsvarende nytt dekk uten kostnad, forteller Bil i Nords dekkspert Håkon Isaksen. Foto: Trond Tomassen, iNord

Sjekk mønsterdybden

– Nokian har en merking på mønsterdybde, og det står merket med 8, 6 og 4 millimeter. Når firetallet er borte fra dekket er det på tide å bytte. Piggene forsvinner når mønsterdybden kommer under tre millimeter, for da er piggfestet borte, forklarer Isaksen.

Les også: Bilekspertens beste tips: Slik gjør du bilen klar for vinteren

Sjekk mønsterdybden

SKIFTE TIL NYE DEKK? Utslitte vinterdekk kan være livsfarlig på våt og glatte veier, i tillegg til at du står lettere fast. Foto: Trond Tomassen, iNord

Pigg eller piggfritt?

I Nord-Norge kjører de fleste fortsatt med piggdekk, men det mener dekksperten at det ikke er noen grunn til.

– De piggfrie dekkene er blitt veldig mye bedre de siste årene. Det er bare de dagene det er speilhålke eller underkjølt regn at man må kjøre med pigg, sier Isaksen som selv kjører med piggfrie Hakka R3-dekk på den ene bilen sin.

Han opplever at spesielt mange som kjører elbil ønsker piggfrie dekk.

– Fordelen med piggfrie dekk er et lavt støynivå, og at man står fritt til å sette de på når man måtte ønske nå om høsten. Det kan være smart å være tidlig ute før det blir travelt med dekkskifte på alle dekkhotellene våre.

Dersom du kjører med pigg er fristen 15. oktober i de nordligste fylkene. Men som alltid – se an vær og kjøreforhold, spesielt hvis du skal over fjelloverganger.

God kvalitet

I tillegg til garantien er Nokian Hakka-dekk utviklet for nordiske forhold.

– Gode vinterdekk betyr mye for sikkerheten, og spesielt om vinteren merker man stor forskjell på gode og dårlige dekk. Gode dekk er en investering i sikkerhet, både for deg og dem du møter på veien.

Drivstoff-forbruket eller rekkevidde på elbilen påvirkes også av dekkvalget.

– Det er viktig med lav rullemotstand, og lettrullende dekk reduserer kostnader til dekk og drivstoff.

Her kan du lese mer om hvordan Bil i Nord jobber med dekk og miljø.

Dekkskifte

SJEKK INN PÅ HOTELL: Bil i Nord har dekkhotell på alle sine avdelinger. Her får du oppbevart dekkene på riktig temperatur, som er viktig for å beholde gummien så lenge som mulig. Bil i Nords dekksperter skifter også dekkene dine og går over for å se etter skader og rengjør dem før oppbevaring. Foto: Trond Tomassen, iNord

Spar penger på nye dekk

– For å få best mulig veigrep og kjøreegenskaper om vinteren er det viktig å ha riktig dekk og felg til bilen din. Vi står klar til å hjelpe deg å finne riktige dekk, sier Isaksen.

Klikk her for å bestille tid på dekkhotell!

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser