Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt

14.05.2013

Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa

Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics*, verdens ledende leverandør av automotive data og etterretning.

Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent. Parkert støtfanger-mot-støtfanger vil antall Fiestaer solgt i løpet av 1. kvartal tilsvare 770 runder på en olympisk 400-metersbane.

- Det er ingen tvil om at hastigheten på salget av Fiesta viser at den har slått utrolig godt an blant Europas småbilkunder, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge.  - Småbilklassen er trolig mer konkurranseutsatt enn noensinne, og nye Fiesta tar markedsandeler og nye kunder på basis av sitt design, teknologi og dynamiske egenskaper. 

Salget av Fiesta til private kunder i sin klasse økte med 1,2 prosentpoeng i mars**, og innkommende bestillinger økte med 8 % i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2012.
Nye Fiesta har syv drivlinjealternativer med CO2-utslipp på under 100 g/km**, inklusive 1,0-liters EcoBoost-motoren som ble kåret til "Årets internasjonale motor" i 2012.

25% av Fiesta solgt hittil i år i Europa var utstyrt med 1,0-liters EcoBoost-motoren - mens tilsvarende tall for Norge er hele 35% har valgt den populære 1.0-liters EcoBoost-motoren.
Fiesta ble også mest kjøpte småbil i verden og i Europa i 2012 i henhold til henholdsvis data- og trendanalyseselskapet Polk og JATO Dynamics.

Finn nye Ford Fiesta hos Bil i Nord i Tromsø eller Svolvær.

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste. For mer informasjon, besøk www.jato.com
** Oppgitte tall for CO2-utslipp er målt i samsvar med tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser