Robot var «show-sjef» da ny Fiesta ble avduket

01.12.2016
Vil du se en robot som både mikser ?), snurrer plater og fester som en skikkelig DJ? Her er den fantastiske videoen av «YouMi» sammen med hans læremester, DJ Yoda.

Den spesiallagde roboten YuMi (uttales «You me») er skapt for å være DJ i forbindelse med Fords avduking av den neste generasjon Ford Fiesta på Fords hovedkvarter i Køln i Tyskland.

Den ikoniske småbilen feirer 40-års jubileum i år, og det setter naturligvis sitt preg på musikken, som vil være fra de siste, fire tiår. Prisvinnende DJ Yoda, som tidligere har samarbeidet både med musikerne Mark Ronson, Dr Dre og Banksy, har hatt den tunge jobben med å lære opp en robot til å bli en ekte DJ.

- Å lære opp en robot har vært helt vilt!

- Jeg har samarbeidet med store klassiske orkester og brassband tidligere, men å lære opp en robot til å bli DJ har vært helt vilt. Jeg har i perioder vært usikker på om det i hele tatt vil la seg gjøre. Den største utfordringen har vært å lære rytme til de som programmerer roboten. Det har vært mye bruk av kalkulatorer her, sier DJ Yoda.Robot-teknologi er ikke noe nytt for Ford. Selskapet var blant de første i bilbransjen som lot roboter jobbe tett sammen med mennesker ved samlebåndet. Såkalte «cobots», som er et annet navn på roboter som samarbeider («collaborative robots) med ansatte, bidrar i dag til å sette sammen Ford Fiestas støtdempere på fabrikken i Køln.Her avlaster blant annet roboten arbeiderne med de tyngste oppgavene.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser