Fords første varebil fyller 100 år!

27.07.2017

I dag er det akkurat 100 år siden Ford lanserte sitt aller første nyttekjøretøy. Ford Model TT ble bygd på den ikoniske Model T, og er forløperen til dagens moderne varebiler, blant annet Transit.

Model TT var den første modellen Ford bygde som et nyttekjøretøy. Den var både lengre og sterkere enn Model T, og hadde plass til sjåføren og én passasjer.

Motoren ble dratt i gang med et sveivehåndtak foran på varebilen. Standard dekk var av helgummi, men for en mest mulig behagelig kjøretur kunne nyttekjøretøyet også leveres med luftdekk.

Mest solgte varebilmerke i Europa

I dag er Ford det bestselgende varebilmerket i Europa med en omfattende flåte som inkluderer både Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, Galaxy varebil og pickupen Ranger.

- Det er fascinerende at selv om dagens moderne nyttekjøretøy på mange måter har utviklet seg flere lysår siden Model TT, gjør de i prinsippet den samme jobben som den ble designet for å gjøre for 100 år siden, nemlig å levere en fleksibel løsning for frakt, sier sjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser