Investerer 7,2 milliarder i produksjon av neste generasjon Ford Kuga

17.11.2017

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania for å bygge den neste generasjonen av SUVen Ford Kuga.

Totalt har det blitt investert rundt 29 milliarder kroner i fabrikken siden 2011.

- Denne store investeringen på mer enn 750 millioner Euro viser hvor viktig denne fabrikken, Valencia-regionen og Spania er for Ford i Europa. Jeg vil også takke både de nasjonale myndighetene i Madrid og Generalitat Valenciana for deres kontinuerlige arbeid og tilrettelegging for å skape et godt klima for investeringer i Valencia-regionen, sier toppsjefen i Ford Europa Steven Armstrong.

Den nye investeringen vil sikre de mer enn 8000 arbeidsplassene ved Fords fabrikk i Valencia. Investeringen bidrar til ytterligere kostnadseffektivitet og produktivitetsforbedringer for ledelsen, fagforeningene og arbeidsstyrken.

OFFENTLIGGJORDE STORSATSINGEN: Her er (fra venstre) Dioni Campos San Onofre, fabrikksjef i Valencia; Ximo Puig, president i Generalitat Valenciana, Dirk Heller, director, Vehicle Operations Ford Europa og Jesus Alonso, styreformann i Ford Spania.

Kuga-salget har økt 22%

I dag er hver fjerde nye personbil solgt i Europa en SUV. Nesten halvparten av alle bilene som blir produsert på fabrikken i Valencia er en Kuga. Det europeiske salget av Kuga så langt i år er på 126 900 biler. Det er en økning på hele 22% sammenliknet med samme periode i fjor. Ford Kuga er den tredje mest solgte Ford-modellen i Europa, bak Fiesta og Focus.

Stor suksess i Norge

Kuga har vært en stor suksess i Norge siden den ble lansert i 2008. Salget i 2017 kontra 2016 har økt med hele 17,8%, som fordeler seg mellom ca. 75% på den sporty Kuga ST-Line, 15% på Kuga Titanium og 10% på eksklusive Kuga Vignale.

Fords produksjon i Valencia

Siden 1976 har Ford produsert mer enn 12 millioner biler og 16 millioner motorer i Valencia og er en av Spanias største eksportører innen bilindustrien.

I tillegg til Kuga blir alle Tourneo Connect (7-seter) og Transit Connect nyttekjøretøy produsert her. Også Ford Mondeo, S-MAX og Galaxy blir satt sammen i Valencia.

Valencia-fabrikken bygger flere modeller og produserer et høyere antall biler enn noen annen Ford-fabrikk i Europa. Rundt 90% av produksjonen blir eksportert til mer enn 75 land globalt, inkludert USA.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer


 • Customer Viewpoint

  "Enkel måte å bestille bil og signere kontrakt på nett. Anbefales på det sterkeste."
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

 • Customer Viewpoint

  Alt fungerte meget godt, god service og hyggelige folk.
  - En Ford Focus-eier

 • Customer Viewpoint

  "Synes Roar Jensen tok oss godt imot, lurt smil og humor. Han tar seg tid til opplæring på biln, forklarer godt, og må bare ta kontakt om vi lure på noe👍😊"
  - En Ford Mustang Mach-E-eier

Se flere anmeldelser for Bil i Nord Tromsø her Se flere anmeldelser for Bil i Nord Svolvær her

Anmeldelser